Skip to main content

Een gezellig dagje met vriendinnen; al snel denk je aan winkelen, lunchen of borrelen op het terras. Maar wat is er nou leuker dan samen op pad met een oud Volkswagenbusje, om zo de mooie natuur in ons prachtige land te ontdekken?

In een oud busje moet je het leren

Samen met 2 vriendinnen mocht ik een dagje toeren in een camperbusje van Blauw Busje. Na snel wat boodschappen te hebben gedaan zodat de koelbox vol zat met lekkers, scheurde ik naar Dalfsen om het busje op te halen bij Marleen. Ze heeft 3 Volkswagenbusjes: 1 blauwe camper, 1 witte camper en 1 blauwe personenbus. De parelwitte Volkswagencamper, een exemplaar uit 1971, stond al voor ons klaar. Na een uitleg – zo’n oud busje heeft een aardige handleiding – konden we op pad.

We besloten de Noordwest Overijsselroute van de ANWB te rijden. Lekker burgerlijk zul je denken, maar het was echt heel leuk. We kwamen op plekken en in dorpjes waar we nog nooit zijn geweest. De route leidt je langs en door Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar je onder andere Giethoorn vindt. Rustgevend, pittoresk en lekker groen.

Relaxen in én naast het Volkswagenbusje

Helaas was het typisch Nederlands zomerweer: 20 graden, regenachtig en er waaide een behoorlijke wind. Lekker zonnen zat er dus niet in. Wel hebben we gezellig gepicknickt in de camper. Superknus! ’s Middags klaarde het wat op. Tijd om de campingstoelen en -tafel die achterin lagen uit te klappen, om met een alcoholvrij drankje de Formule 1-race te kijken. Daar zaten we dan: 3 vrouwen naast een oud Volkswagenbusje in de middle of nowhere Max Verstappen aan te moedigen. Het zag er vast hilarisch uit.

Er moesten natuurlijk ook wat beelden gemaakt worden van dit enorm fotogenieke busje. Dat ging helaas niet helemaal vanzelf, want het busje schakelt iets stroever dan een gloednieuwe auto en ik kan geen twee dingen tegelijk (rijden en leuk lachen voor de camera, bedoel ik daarmee). Ruim 5 keer heb ik het rondje opnieuw gereden. We deden het bijna in onze broek van het lachen. Al met al een heel geslaagde dag en zeker een aanrader als je op zoek bent naar een uniek dagje uit.

Volkswagenbusje huren voor 1 dag

Bij Blauw Busje kun je een Volkswagenbusje huren voor 1 dag. Heel erg leuk voor je bruiloft, een fotoshoot of om een dagje mee te toeren. Natuurlijk kun je een Volkswagenbusje ook huren voor vakantie. Ik weet zeker dat je de show steelt op de camping!

De parelwitte Volkswagencamper waar wij mee op pad waren, vind je hier. Meer blogs lezen? Bekijk dan het blogoverzicht.