Skip to main content

Hi, ik ben Cris!

Freelancer, hsp'er en mama

Tijdens mijn studie kwam ik er – per toeval – achter dat ik hoogsensitief ben. Waar er meteen heel veel weerstand ontstond toen mij dit verteld werd, ging er ook een klein vlammetje branden. Waarom kwam ik hier nu pas achter? Wat houdt hoogsensitiviteit in? En: hoe kan ik ermee leren omgaan, zodat ik het in mijn voordeel kan inzetten? Het werd een interessante ontdekkingsreis…

Volg mij voor meer inspiratie op mijn social media-kanalen:

''Je bent hoogsensitief. Zoek dat maar eens op.''

Tijdens mijn hbo-studie besloot ik in het derde jaar een minor te volgen in een andere stad. Op een dag zag ik een flyer hangen met de tekst ‘Mindfulness tijdens de studie’. Het trok mijn aandacht: wat houdt dit in en is het iets voor mij? Ik had namelijk geen overzicht meer en was continu overprikkeld. Ik begreep maar niet waarom ik het studentenleven niet aankon op een manier die mijn huisgenoten schijnbaar wel trokken. Ter plekke besloot ik me aan te melden.

Perplex liep ik na de intake naar buiten. Wát zei deze psycholoog? Gevoelig, ik? Hoogsensitief zelfs? Overdonderd en geïrriteerd fietste ik naar huis, waar ik vanuit nieuwsgierigheid toch mijn laptop openklapte. Ik Googelde ‘Wat is hoogsensitiviteit’ en daar, op bed in mijn studentenkamer, begon mijn ontdekkingsreis. Nog steeds perplex, maar ook vol adrenaline, begon ik te lezen. Bij iedere zin vond ik meer en meer herkenning, tot ik volledig overprikkeld in slaap viel…

Get to know me

3 weetjes over Cris

Ik houd van...

wijn en boeken lezen, doe graag krachttraining en yoga, heb een klein beetje smetvrees en slaap het liefst zonder wekker, om dan alsnog om 7 uur wakker te worden.

Ik werk voor mezelf

Jarenlang heb ik voor een baas gewerkt, maar dat is echt niet mijn ding. Ik bepaal graag zelf wanneer en met wie ik werk. Daarom werk ik voor mezelf als freelance tekstschrijver en SEO-specialist.

Ik ben introvert,

maar niet verlegen. Daarom gelooft men dat doorgaans niet. Ik laad echt op van alleen zijn; sociale gelegenheden kosten mij vaak veel energie, hoe leuk ik het ook vind.

Mijn gevoeligheid is mijn kracht.

Keeping up with Cris

Mijn ontdekkingsreis

De afgelopen 8 jaar waren een ware ontdekkingsreis voor mij. Een harde, moeilijke, maar bovenal fantastische en inspirerende ontdekkingsreis. Het is niet altijd leuk om jezelf in de spiegel aan te kijken. Om jezelf écht aan te kijken. Het is moeilijk en soms pijnlijk. En dat is vast waarom veel mensen het niet doen. Het is natuurlijk makkelijker om altijd met een vinger naar iemand anders te wijzen; iets wat ik jarenlang heb gedaan. Maar wat is er mooier dan meer leren over jezelf? Leren wie je bent, wat je nodig hebt en wat je échte krachten zijn. Leren waarin je jezelf saboteert. Leren loslaten hoe de maatschappij wil dat je bent. Of je ouders. Of je leraren, je geliefde, je vrienden. Het heeft me veel tijd, energie en doorzettingsvermogen gekost, maar het heeft me vooral gebracht naar waar ik vandaag de dag ben. Daar ben ik trots op.

Van (groeps)coaching, tot retreats, familieopstellingen, reiki, boeken lezen en mediteren: ik heb het allemaal gedaan en het heeft allemaal bijgedragen aan mijn ontwikkeling. De grootste les die ik heb geleerd, is dat hoogsensitiviteit iets prachtigs is. Dat je er helemaal in mag duiken om te ontdekken wie je nu eigenlijk echt bent en wat je nodig hebt. Dat je meningen van anderen los mag laten, jezelf (áltijd) op 1 mag zetten en dat je alle weerstand overboord mag gooien.

Authenticity: the courage to be yourself.

In mijn blogs deel ik mijn ervaringen, bevindingen en tips met je. Ik heb dit namelijk zelf zo ontzettend gemist in de afgelopen jaren. Het is mijn doel om een platform te bouwen waarin ik je zowel informatie geef, als het gevoel dat je niet alleen bent. Want dat ben je niet, ook al voelt het vaak wel zo. 20% van de bevolking is hoogsensitief. Het is niks geks, het is ook geen aandoening, het is vooral een hele mooie eigenschap. En dat mag ook jij ontdekken, of je nu zelf hoogsensitief bent of een hoogsensitief persoon in je omgeving hebt. Hoe mooi zou het zijn als we onszelf en elkaar beter leren begrijpen?

Naar mijn blogs

Heb je vragen of kan ik je ergens mee helpen?

NEEM CONTACT MET MIJ OP