Skip to main content

Vanaf het moment dat ik wist dat ik in verwachting was, fantaseerde ik over de kinderkamer. Urenlang scrolde ik over Pinterest om de mooiste plaatjes op te slaan. Of het nu een jongetje of een meisje zou worden, al snel wist ik dat ik een rustige kamer wilde met natuurlijke materialen en kleuren.

Muurschildering kinderkamer

Per toeval liep ik tegen de muurschilderingen van Flora Fenna Sophie aan. Natuurlijk had ik al verschillende muurschilderingen en behang met gave prints voorbij zien komen op Pinterest, maar toch was het nog niet in me opgekomen om onze babykamer daarmee een statement piece te geven. Het kan er zomaar mee te maken hebben dat ik me de eerste maanden van de zwangerschap erg beroerd voelde. Ik had gewoonweg geen ruimte om na te denken. Mooie plaatjes opslaan? Dat lukte nog net.

Toen we wisten dat er een jongetje in mijn buik groeide, waren mijn vriend en ik er al gauw uit wat voor thema de babykamer mocht krijgen: een rustige basis met dieren om het gezellig te maken. Niet veel later hadden we een kennismakingscall met Fenneke. Gewoon lekker online, via Zoom. Ze vroeg ons het hemd van het lijf en natuurlijk deelde ik mijn moodboard met haar. We gaven door wat we mooi vinden, zonder dat we zelf echt een duidelijk beeld hadden hoe de muurschildering met dieren eruit moest zien. We sloten af met de afspraak dat Fenneke binnen een aantal weken haar opzet voor de muurschildering in de kinderkamer met ons zou delen. Spannend!

Muurschildering jungle

Op het moment dat ik de eerste opzet in mijn mailbox ontving, wist ik niet wat ik zag. Ik werd er zó blij van en kreeg zelfs een beetje kippenvel. In al mijn enthousiasme deelde ik het ontwerp natuurlijk meteen met mijn vriend, zusjes, moeder en vriendinnen en kreeg alleen maar positieve reacties. Wat was dit gaaf zeg, een muurschildering met jungle vibes. Ken je dat gevoel, dat je zelf niet weet wat je wil, maar dat het resultaat precies klopt? Dat noem ik nou talent.

Ik zag een prachtige palmboom met een olifant en een schattige koala op mijn beeldscherm. Oh, die koala… Ik smolt. Na een paar aanpassingen en wat heen-en-weer mailen, ontstond het eindresultaat. Op mijn verzoek heeft Fenneke twee vlinders toegevoegd en heeft ze aan één kant de blaadjes weggelaten. Ook gaf ze advies voor de achtergrondkleur. Hier hebben we natuurlijk naar geluisterd. Sterker nog, we hebben de hele babykamer in de kleur Sandy Beach van Flexa geschilderd; de kleur die ze aanraadde in het ontwerp.

Muurschildering laten maken

Eind juni was het zover: Fenneke kwam de muurschildering in de kinderkamer schilderen. Wat een gezellige vrouw, met een fijne, vrolijke energie. Met een projector projecteerde ze het ontwerp op de muur. Wauw, ik vond het meteen al fantastisch. Ze gebruikte een verfstift om de lijnen op te zetten. Het ging sneller dan verwacht, want voor de lunch zaten de lijnen van het ontwerp al op de muur. Na de lunch toverde ze de verfpotjes tevoorschijn om de muurschildering met dieren af te maken met kleur. Zowel de olifant en koala, als de palmboon werden voorzien van groen- en grijstinten. Ik had verwacht dat ze hier minstens een volledige (werk)dag mee bezig zou zijn, maar dat bleek zeker niet zo te zijn.

Het resultaat

Iedere keer dat ik de babykamer inloop, word ik zo vrolijk van de muurschildering. Het is echt prachtig geworden en nog dagelijks krijg ik er complimenten over. Het is stoer, schattig en heel gezellig geworden.

Babykamer muurschildering jungle

Een muurschildering is wat mij betreft een geweldige toevoeging aan je woning. Natuurlijk niet alleen in de babykamer, maar ook een muurschildering in de woonkamer of in je eigen slaapkamer is waanzinnig. Het doet echt iets met de ruimte. Het maakt je interieur uniek en authentiek. Het geeft een ander gevoel dan ‘gewoon’ behang en is een echt statement piece.

Wil je ook een muurschildering laten maken? Bekijk dan Fenneke haar prachtige werk en neem contact met haar op. Daar krijg je geen spijt van!

Meer lezen over mijn leven? Bekijk dan mijn blogs over Lifestyle.