Skip to main content

Hoogsensitiviteit en spiritualiteit zijn niet per se met elkaar verbonden, maar toch zorgt mijn gevoeligheid ervoor dat ik geïnteresseerd bent in meer dan alleen het aardse. Naast bijvoorbeeld Human Design, vind ik ook Astrologie ontzettend interessant. De stand van de sterren en planeten op het moment dat je geboren werd, zeggen heel veel over jou als persoon. Een ascendant is daar onderdeel van. In deze blog ga ik dieper in op wat een ascendant is, hoe ik hier meer over geleerd heb en wat het in mijn geval inhoudt.

Meer dan alleen sterrenbeelden

We kennen allemaal wel de 12 verschillende sterrenbeelden. Maar wist je dat er eigenlijk wel 88 sterrenbeelden zijn? De overige 76 gebruiken we echter niet, omdat de zon alleen tussen de 12 gebruikte sterrenbeelden kan staan. Hierdoor wordt jouw overkoepelende sterrenbeeld dus bepaald.

In de astrologie gaat het niet alleen om deze 12 sterrenbeelden, maar ook over bijvoorbeeld je ascendant, de 12 huizen en verschillende verbindingen. 

Wat is een Ascendant

‘Ascendant’ komt van het Latijnse woord ‘Ascendere’,  wat omhoogkomen of opstijgen betekent. Je ascendant geeft aan hoe je overkomt op een ander in het eerste contact. Wat laat je zien, wat voor indruk geef jij en hoe ziet de ander jou? Het is een onderdeel van je geboortehoroscoop.

Om meer over mijn Ascendant te leren, heb ik de masterclass De Ascendant – Ontdek hoe je overkomt op anderen van AstrologyRocks gevolgd. In deze masterclass leer je op een begrijpelijke manier hoe je jouw Ascendant kunt berekenen en ontcijferen.

Geboortehoroscoop ascendant

Mijn Ascendant in Kreeft

Op het moment dat ik geboren werd, verscheen aan de Oostelijke horizon het teken Kreeft. Dit is een kardinaal waterteken, wat betekent dat het een gevoelig teken is (water) en een geboren leider en initiatiefnemer (kardinaal). Dit vertaalt zich in het dagelijks leven naar handelen vanuit mijn gevoel. Mijn intuïtie is sterk en daar mag ik naar luisteren en op vertrouwen.

Volgens mijn Ascendant in Kreeft heb ik een vriendelijke en zachte manier van doen. Ook vind ik het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij. Het empathische vermogen vanuit mijn hoogsensitiviteit versterkt dit. Ik kan er absoluut niet tegen als mensen niet comfortabel zijn. Voel ik dit? Dan doe ik er alles aan om diegene erbij te betrekken en op zijn of haar gemak te stellen.

Ook zijn Kreeften emotionele tekens, maar dit laten ze niet graag zien. Ze zijn een kei in maskeren, maar er gaat veel schuil achter het sterke pantser dat ze dragen. Het kan zijn dat je als ascendant Kreeft lange tijd oké bent, maar ineens is daar een punt dat je omslaat en emotioneel wordt. Anderen kunnen hiervan schrikken, omdat ze niet altijd doorhebben dat jij met deze emoties worstelt.

Uitdagingen als met Ascendant in Kreeft

Mijn uitdaging is dan ook om emoties er te laten zijn en te accepteren. Omdat ik Schorpioen ben en ook veel Schorpioen plaatsingen heb (mijn Zon, Maan, Venus en Mercurius), is die uitdaging groot.

Met een Ascendant Kreeft ben ik wellicht in eerste instantie wat terughoudend, vooral als ik ergens ben waar ik niemand ken. Ben ik eenmaal warm of overtuigd van mijn omgeving, dan komt juist vastberadenheid en doorzettingsvermogen naar boven. In een omgeving waar ik mij op mijn gemak voel, kan ik enorm sociaal, uitbundig en energiek worden.

Kreeft wordt ook wel het moederteken van de zodiak genoemd. Als ik mensen uitnodig in huis, heb ik – vaak onbewust – het huis opgeruimd, gepoetst en gezellig gemaakt, door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken en een lekkere geur te sprayen. Ik ben een verzorgend type en wil dat het mijn gasten aan niks ontbreekt; wat voor mijzelf dan soms weer een uitputtingsslag kan zijn.

Harmonische verbindingen

Ik zie eigenlijk voornamelijk harmonische verbindingen in mijn horoscoop. Deze verbindingen zorgen ervoor dat eigenschappen op een prettige manier gebundeld kunnen worden.

In mijn horoscoop vond ik een harmonische verbinding met de maan, mercurius en venus. Dit betekent in mijn geval dat ik me graag om anderen bekommer, een vlotte omgang heb, het fijn vindt om een gesprek te voeren en een flinke dosis nieuwsgierigheid heb, wat ervoor zorgt dat ik ook vaak zelf wat te vertellen heb. Ha, die herken ik wel. In comfortabele setttings ben ik veel aan het woord.

Verder kom ik vriendelijk en evenwichtig op anderen over. Men ziet dit als diplomatiek en ik bewaar graag de vrede. Ook dit komt mij bekend voor, want in omgevingen waar de sfeer niet goed is, probeer ik men te kalmeren en op te vrolijken omdat ik soms bang ben dat het uit de hand loopt en er ruzies ontstaan. Daarnaast ben ik creatief en kunstzinnig. Dat komt goed van pas in mijn werk als freelance tekstschrijver, content creator en blogger!

Jouw Ascendant berekenen

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn verhaal en wil jij jouw eigen Ascendant berekenen? Dat kun je doen op de website van AstrologyRocks. Vergeet vooral niet om ook de masterclass te volgen, zodat je precies weet hoe je de Ascendant in jouw horoscoop moet lezen.